Desert chec cu cirese si glazura roz

de Oana in Prajituri, 17 Mai 2018 | 4674 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr cirese fara samburi

Glazura:

  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr crema de branza
  • 200 ml suc de cirese
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingura amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cirese si glazura roz:

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu bezeaua, incorporand usor, cu o spatula, de sus in jos.


Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.
Tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal.
Puneti deasupra ciresele fara samburi si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute. Faceti testul cu scobitoare si lasati apoi checurile la racit.


Intre timp pregatiti glazura: Puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit, adaugati amidonul. Lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit.
Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura.
Imbracati checurile cu glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese si glazura roz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu mere