Desert chec cu dovleac si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 28 Feb 2021 | 440 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult deserturile cu dovleac. Pentru acesastă rețetă m-am inspirat de la Katty, căreia îî mulțumesc pentru idee și o pup. :* Ea avea o rețetă cu merișoare și glazurase checul cu muultă ciocolată. A fost super și așa rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 400g dovleac
  • 80 g zahăr alb
  • 100g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 200ml ulei
  • 270g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit de sare
  • Scorțișoară
  • 50g ciocolată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu dovleac si ciocolata:

Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă.


Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenușurile, uleiul și dovleacul si mixezi până se omogenizează compoziția. Adaugi scorțișoara și făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. Adaugi ciocolata tăiată cubulețe mici (sau folosești bănuți de ciocolată) și omogenizezi compoziția.


Aluatul îl torni într-o tavă tapetată cu unt și făină sau într-o tavă de silicon unsă cu unt (eu am turnat în 2 forme mai mici). Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.


Lași să se răcorească și servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

01.03.2021, 10:32

vasimur 1

01.03.2021, 11:35

Panacris 1

03.03.2021, 21:55

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "RAFAELLA"