Desert chec cu dovleac si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 28 Feb 2021 | 1625 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult deserturile cu dovleac. Pentru acesastă rețetă m-am inspirat de la Katty, căreia îî mulțumesc pentru idee și o pup. :* Ea avea o rețetă cu merișoare și glazurase checul cu muultă ciocolată. A fost super și așa rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 400g dovleac
  • 80 g zahăr alb
  • 100g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 200ml ulei
  • 270g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit de sare
  • Scorțișoară
  • 50g ciocolată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu dovleac si ciocolata:

Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă.

Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenușurile, uleiul și dovleacul si mixezi până se omogenizează compoziția. Adaugi scorțișoara și făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. Adaugi ciocolata tăiată cubulețe mici (sau folosești bănuți de ciocolată) și omogenizezi compoziția.

Aluatul îl torni într-o tavă tapetată cu unt și făină sau într-o tavă de silicon unsă cu unt (eu am turnat în 2 forme mai mici). Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Lași să se răcorească și servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide