Desert chec cu faina integrala si drojdie

de Nadyne in Retete diabetici, 20 Mar 2017 | 716 vizualizari

 

 Un dulce clasic, potrivit langa cafea sau pentru pachetelul de la scoala sau serviciu... Am ales drojdia in locul prafului de copt, pentru a limita aportul de sare, iar faina integrala si indulcitorul pentru a obtine un chec cu indice glicemic mai mic. Rezultatul: foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6-7 linguri indulcitor pulbere de stevie
  • 240 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri ulei masline sau floarea soarelui
  • coaja de lamaie rasa
  • extract sau esenta de vanilie
  • cacao
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 banana, optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu faina integrala si drojdie:

Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele.


Mixam albusurile cu indulcitorul, pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le incorporam.


Punem si faina si amestecam cu miscari largi, usoare, pana nu mai sunt cocoloase.


Acum adaugam si banana pasata bine cu furculita.


Pregatim tavile. Le tapetam cu hartie de copt sau nu, daca folosim de silicon, incalzim cuptorul la 180 grade C.


Oprim putin aluat intr-un bol, pe care-l amestecam cu cacao, iar restul il turnam in mod egal, in tavile pregatite deja.


Deasupra checurilor punem si aluatul cu cacao si, cu ajutorul unei furculite, ne jucam putin cu miscari circulare.


Introducem tavile in cuptorul preincalzit, pentru 40 minute sau pana cand checurile trec testul scobitorii.


Le lasam sa se raceasca si portionam pentru servire.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu faina integrala si drojdie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Nadyne 1

21.03.2017, 06:55

Multumesc pentru aprecieri, dragilor! Miki, e si poza cu sectiunea!

miki_a 1

21.03.2017, 07:03

Arată excelent! Merge de minune la ora asta lângă !

dantes 1

22.03.2017, 16:22

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert briose Happy