Desert chec cu visine sau cirese

de Mitinita in Prajituri, 12 Oct 2018 | 5367 vizualizari

 

Prajitura cu visine a lui Motanel era pe lista mea de incercat, dupa ce am facut-o prima oara, nu m-am oprit si am repetat reteta de multe ori! Foarte gustoasa, multumesc mult. 
 
Reteta lui Motanel o gasiti aici:  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-visine-63817.html

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 300 g visine sau cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu visine sau cirese:

Se porneste cuptorul.

Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare.

Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri.

Se mixeaza pana se incorporeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu o spatula sau un tel la compozitia de albusuri, cu miscari circulare, de sus in jos. 

Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau ulei cu faina presarata si se toarna usor compozitia.

Se pun visinele in tava. In prealabil, le puteti tavali prin putina faina.

Puteti folosi visine proaspete, congelate, din compot sau conservate la borcan.

Se da tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade C. Se lasa sa se raceasca si se feliaza. 

  Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu visine sau cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si aluat turnat