Desert chec cu visine sau cirese

de Adinuta san in Prajituri, 12 Oct 2018 | 827 vizualizari

 

Prajitura cu visine a lui Motanel era pe lista mea de incercat, dupa ce am facut-o prima oara, nu m-am oprit si am repetat reteta de multe ori! Foarte gustoasa, multumesc mult. 
 
Reteta lui Motanel o gasiti aici:  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-visine-63817.html

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 300 g visine sau cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu visine sau cirese:

Se porneste cuptorul.


Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare.


Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri.


Se mixeaza pana se incorporeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu o spatula sau un tel la compozitia de albusuri, cu miscari circulare, de sus in jos.


Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau ulei cu faina presarata si se toarna usor compozitia.


Se pun visinele in tava. In prealabil, le puteti tavali prin putina faina.


Puteti folosi visine proaspete, congelate, din compot sau conservate la borcan.


Se da tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade C. Se lasa sa se raceasca si se feliaza.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu visine sau cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

14.10.2018, 20:02

O bunatate de chec! Imi place mult!

-Licurici- 1

15.10.2018, 08:15

Ce-mi place!

dantes 1

16.10.2018, 11:34

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata