Prajitura cu dovleac

de anca_rm in Prajituri, 12 Oct 2016 | 787 vizualizari

 

O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce. 

 

INGREDIENTE

  • -dovleac placintar copt (2 cani piure)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri cacao /pudra de roscove
  • -2 oua
  • -1 cana nuci macinate sau taiate grosier
  • -1/2 cana curmale hidratate
  • Extra : miere pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele.


Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac .


Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal , dar se poate in rom sau alte lichide.


Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure.


Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita .


Adaugam piureul de dovleac , nuca macinata sau tocata , cacao sau corabul , scortisoara si amestecam bine de tot . Gustam sa vedem daca este suficient de dulce , daca se potriveste gusturilor noastre.


Se mai poate adauga sirop de artar , indulcitor sau zahar .


Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute .


Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale .



Serviti rece cu miere de albine .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Aletta 1

13.10.2016, 10:19

ce prajii sanatoasa

mihaelar63 1

13.10.2016, 15:05

Raluca57 1

15.10.2016, 14:32

Am incercat-o. Foarte buna! Foarte!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu dovleac