Desert chec in trei culori

de UrsanMihaela in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 1543 vizualizari

 

Am dorit sa realizez un chec cu forma de tort si a iesit foarte bine. A fost tortul pentru ziua mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru compoziția galbenă :
  • 12 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Pentru compoziția albă :
  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Pentru compoziția neagră :
  • 3-4 linguri de cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

 

Separam gălbenușurile de albușuri.

   Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.
   Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai groasă ca smântâna.
   Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția devine ca o bezea.

   Adaugăm uleiul, esența (tot un capacel), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn de jos in sus, pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE :

   Ungem două tăvi cu ulei, după care le tapetam cu făină.
    Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

   Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.
   Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri, impartind-o in mod egal in tăvi.
   Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute.

TIPS-URI

1

Se va tăia rece. Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii. Eu am folosit o forma de tort si am pus si ciocolata rasa, dupa ce am oprit focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

04.02.2018, 16:43

Ce bine arata!

oanapl 1

05.02.2018, 22:01

Delicios! La mulți ani cu sănătate mamei!

UrsanMihaela 1

05.02.2018, 22:46

Oana , multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de capsuni