Desert chec marmorat

de - Andreea - in Prajituri, 7 Ian 2020 | 945 vizualizari

 

Un chec usor de facut si usor de mancat :)) 

 

INGREDIENTE

  • 260 gr faina alba tip '00'
  • 30 gr cacao
  • 160 gr zahar
  • 3 oua
  • 250 gr iaurt simplu
  • 80 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat:

Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare.


Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa.


Adaugam in bolul cu oua 80 ml ulei si mixam pentru cateva minute. Apoi adaugam iaurtul si mixam bine.


Adaugam acum mixul de faina si praf de copt putin cate putin.


Impartim compozitia obtinuta in doua boluri diferite.


In primul adaugam peste compozitie, cele 30 gr cacao si amestecam. In al doilea bol, peste compozitie adaugam cele 20 gr faina ramase si amestecam.


Tapetam o forma de chec pt cuptor si punem compozitia alternand cele doua culori. Cu ajutorul unei lame de cutit amestecam usor.


Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 -50 minute.


Pentru a fi siguri ca este copt, facem testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare curata in chec si daca, cand o scoatem a ramas curata, checul este gata.


Cand checul este copt il lasam sa se racoreasca complet, apoi il scoatem din forma si il feliem dupa plac.


Pofta buna!



TIPS-URI

1

Dupa plac putem adauga esenta de vanilie sau rom.

2

Inainte de a-l felia, daca va place, puteti sa presarati zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.01.2020, 19:36

Chiar a trecut ceva timp de cand nu am mai pregatit un chec! Imi place foarte mult!

- Andreea - 1

08.01.2020, 00:40

Cleme...marmota invelea ciocolata in staniol

- Andreea - 1

08.01.2020, 00:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa