Desert chec pufos din albusuri

de Oana in Prajituri, 3 Oct 2017 | 8145 vizualizari

 

Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri merisoare uscate
  • 2 linguri stafide
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • si zahar pudra pentru decor
  • 6 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos din albusuri:

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!


Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.


Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade C. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.


Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.


La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

marci49 1

06.11.2017, 08:05

Am sa-l incerc. Ideea este grozava pt ca de multe ori raman albusuri de la prepararea diverselor retrete la care se cere doar galbenusul. Multumesc !

Ancutsa 1

10.11.2017, 15:04

Imi place mult!

mihaelar63 1

16.12.2017, 07:38

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la slow cooker Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la slow cooker Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lulu