Desert chec pufos din albusuri

de Oana in Prajituri, 3 Oct 2017 | 3658 vizualizari

 

Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri merisoare uscate
  • 2 linguri stafide
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • si zahar pudra pentru decor
  • 6 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos din albusuri:

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!


Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.


Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade C. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.


Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.


La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

marci49 1

06.11.2017, 08:05

Am sa-l incerc. Ideea este grozava pt ca de multe ori raman albusuri de la prepararea diverselor retrete la care se cere doar galbenusul. Multumesc !

Ancutsa 1

10.11.2017, 15:04

Imi place mult!

mihaelar63 1

16.12.2017, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese