Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)

de nico15 in Prajituri, 22 Mai 2017 | 3160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 330 g de biscuiti digestivi
  • 115 g de unt
  • Crema:
  • 450 g crema de branza,
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 de zahar pudra
  • 125 ml juice de maracuya
  • 15 g de gelatina
  • 50 ml de lapte
  • Jeleu :
  • 250 ml de juice de maracuya
  • 130-150 g zahar
  • 5 g de gelatina
  • Décor:
  • seminte de maracuya si
  • ciocolata,
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya):

  Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuiti si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform.
Cu ajutorul robotului de bucatarie, vom amesteca ingredientele pentru crema dupa cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul, cand acesta s-a incorporat, adaugam smantana pentru frisca si ulterior juice-ul de maracuya. Acesta este destul de acrisor, daca vi se pare ca crema este acrisoara, mai puteti adauga zahar, gustati de fiecare data. 
Intre timp, vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut, nu fiert, deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert, va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece, iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform.

 Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.

  Crema se va adauga peste blat si se va da la frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat, peste noapte.
A doua zi dimineata, ne vom ocupa de pregatirea  jeleului. Punem o oala pe foc si adaugam juice-ul de maracuya si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul. Luam de pe foc si adaugam semintele fructului. Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop, cand este inca caldut. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si adaugam jeleul peste crema de branza si dam iarasi la frigider pentru minim 2 ore.
Décor dupa gustul vostru, eu am decorat ciocolata topita, cum se poate vedea in fotografie. Mi-au iesit aproximativ 12 portii. Am incadrat aceasta reteta la Costa Rica, deoarece am pus fructul de maracuya care este original din aceasta zona.  

 

Pofta Buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata fara coacere