Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

de Panacris in Torturi, 16 Feb 2020 | 2394 vizualizari

 

O altă variantă dulce-acrișoară a cheescake-ului. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Biscuiți digestivi cu merișoare 330 g,
  • Unt 82%, cca. 200 g,
  • Dulceață de gutui 3 linguri.
  • Pentru cremă:
  • Brânză mascarpone 500 g,
  • Lapte condensate cu caramel 100 g,
  • Smântână pentru frișcă 200 ml,
  • Gelatină Dr. Oetker 1 plic,
  • Fructe de pădure congelate cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure:

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.

Între timp se topește untul împreună cu dulceața.

Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.

Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece pentru cca. 30 de minute.

Gelatina se pune în 50 ml apă rece, apoi se pune la încălzit, fără să se ajungă la punctul de fierbere, apoi se lasă la răcorit.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, laptele condensat, smântâna dulce și gelatina răcorită, până se obține o cremă spumoasă.

Jumătate din crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară fructele de pădure, apoi restul de cremă. Se lasă la rece cca. 60 minute, apoi se ornează cu fruucte de pădure după preferința fiecăruia.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere