Desert cheesecake cu menta si capsuni

de Merisor in Dulciuri, 9 Iul 2021 | 2541 vizualizari

 

Cheesecake cu mentă și căpșuni este un desert gustos și răcoros, potrivit perioadelor de vară caniculare și nu numai.
Și pentru că am împlinit 9 ani de bucătăraș, dedic acest desert pentru așa sărbătoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de biscuiți:
  • 350 gr biscuiți digestivi, cu ovăz
  • 125 gr unt topit, cu 82% grăsime
  • 1 plic glazură de ciocolată neagră, Dr. Oetker
  • Pentru crema de brânză cu aromă de mentă:
  • 500 gr brânză cremoasă
  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr lapte condensat
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de citrice și vanilie Dr. Oetker
  • 2 lingurițe esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
  • 3 picături colorant verde Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • 20 gr gelatină Dr. Oetker
  • 125 ml apă
  • Pentru decor:
  • 1 plic glazură duo de ciocolată Dr. Oetker
  • căpșuni
  • frunze de mentă
  • panseluțe multicolore
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu menta si capsuni:

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de tort cu diametrul de 22 cm, după ce o tapetăm cu hârtie de copt.

Dăm forma la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade, pentru a deveni mai crocant stratul de biscuiți.

Punem un vas cu apă la fiert, iar când se încălzește bine apa, adăugăm plicul cu glazura de ciocolată neagră în apa fierbinte, dar nu clocotită.

Lăsăm plicul acolo până când glazura de ciocolată din interior se topește. Îl scoatem din apa fierbinte, folosind mănuși, pentru a nu ne arde.

Tăiem un colț de la plic și turnăm glazura topită peste stratul de biscuiți. Cu o pensulă întindem glazura uniform pe toată suprafața stratului de biscuiți. Lăsăm stratul de biscuiți glazurat cu ciocolată să se răcească și să se întărească glazura.

Pentru crema de brânză cu mentă începem prin a pune gelatina la hidratat în apă rece.

Punem brânza cremoasă, mascarponele și laptele condensat într-un vas. Adăugăm zahărul pudră cu aromă de citrice și vanilie, esența de mentă, un praf de sare, colorantul verde și mixăm toate aceste ingrediente până se omogenizează compoziția.

Diluăm gelatina hidratată, pe baie de aburi, o lăsăm să se tempereze ușor și o adăugăm în crema de brânză. Mixăm rapid să se dispună gelatina uniform în toată crema de brânză. Întindem crema de brânză peste stratul de biscuiți glazurat, nu înainte de a tapeta pereții detașabili ai formei de copt cu folie alimentară. Procedăm așa pentru a ieși crema de brânză mai uniformă și a se desface ușor.

Dăm cheesecake-ul la rece pentru 2-3 ore, până când crema de brânză devine fermă.

Între timp, pregătim niște coșulețe din glazura duo de ciocolată, pentru a decora cheesecake-ul.

Punem plicul cu glazură în apă fierbinte, cum am procedat anterior.

După ce se diluează glazura o turnăm în trei forme de brioșe din silicon.

Cu o pensulă, întindem ciocolata pe pereții interiori ai formelor de brioșe până obținem un strat Dăm formele la rece până când ciocolata se întărește.  Scoatem ușor coșulețele de ciocolată din forme și le așezăm deasupra cheesecake-ului. Le umplem cu căpșuni, frunze de mentă și panseluțe, să creăm un decor frumos de primăvară.

Mai decorăm cheesecake-ul pe margini cu jumătăți de căpșuni, frunze de mentă și floricele de căpșuni și servim deliciosul cheesecake cu mare poftă, alături de cei dragi.

TIPS-URI

1

Căpșunile pot fi înlocuite, cu succes, cu zmeură, caise, sau alte fructe de sezon;

2

Pentru un verde mai intens, se poate mări cantitatea de colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu capsune