Clatite aperitiv cu crema de branza

de Bucataras Monica in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 413 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite

 

INGREDIENTE

  • 300 ml bere
  • 150 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vaninilat
  • esenţă de rom/vanilie
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru umplutură
  • brânză dulce
  • smântână
  • lapte
  • zahăr vaninilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu crema de branza:

Pregatirea aluatului:


Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .

Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu consistenta dorita. Depinde de cum vrem clatitele,mai groase sau mai subtiri.

După ce am terminat de pregătit aluatul, se acopera vasul şise lasa 20-30 minute să se odihnească într-un loc călduros(creşte puţin datorită drojdiei din bere) .


Pregtirea umpluturii;


Se mesteca două părţi brânză de vaci cu o parte smântână şi zahărul vaninilat (după gust);


Dupa ce am terminat de copt clatitele ,le umplem cu umplutura de branza si le servim calde sau reci. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Clatitele vor fi mai pufoase datorita berii din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

- TABITA - 1

22.02.2016, 10:26

MotanLaOale 1

23.02.2016, 11:59

noiinbucatarie 1

24.02.2016, 19:50

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chantilly ananas