Placinta cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Feb 2015 | 6719 vizualizari

 

Un desert bun, usor de facut si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 600-700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou
  • 250ml lapte
  • 100g zahar (daca vreti mai dulce mai puteti adauga)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere mai marisoare
  • zahar dupa gust (4 linguri eu am pus)
  • scotisoara este optional ( eu nu am pus)
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

In primul rand punem cubuletul de drojdie intr-un bol cu cateva 2 linguri de zahar si oul si omogenizam bine, pana devine o pasta, peste aceasta punem si 3 linguri de faina, amestecam si dam deoparte pentru 10 minute.


Intr-un vas punem faina cu putina sare, amestecam usor cu un tel, facem un gol in mijloc si punem drojdia, zaharul si cele 2 pliculete de vanilie pe care le-am topit in laptele caldut, turnam totul peste drojdie si incepem sa amestecam usor cu mana pana formam un aluat lipicios, dupa ce am omogenizam totul punem si untul topit si caldut si framntam bine pana nu se mai lipeste de maini si aluatul este moale si elastic. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Le calim intr-o oala cu zaharul pana scade tot siropul. Lasam sa se raceasca.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare parte o intindem cu sucitorul (ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi) si punem deasupra foii jumatate din compozitia de mere si rulam de la un capat la altul, asa si pentru jumatatea cealalta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut bine si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra. Cand le scoatem din cuptor le ungem cu putina apa si presaram zahar vanilat.


Pofta buna la desert!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:25

CarmenBlue 1

25.02.2015, 12:18

mihaelar63 1

28.02.2015, 23:32

servesc o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca (de post)