Placinta cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Feb 2015 | 6466 vizualizari

 

Un desert bun, usor de facut si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 600-700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou
  • 250ml lapte
  • 100g zahar (daca vreti mai dulce mai puteti adauga)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere mai marisoare
  • zahar dupa gust (4 linguri eu am pus)
  • scotisoara este optional ( eu nu am pus)
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

In primul rand punem cubuletul de drojdie intr-un bol cu cateva 2 linguri de zahar si oul si omogenizam bine, pana devine o pasta, peste aceasta punem si 3 linguri de faina, amestecam si dam deoparte pentru 10 minute.


Intr-un vas punem faina cu putina sare, amestecam usor cu un tel, facem un gol in mijloc si punem drojdia, zaharul si cele 2 pliculete de vanilie pe care le-am topit in laptele caldut, turnam totul peste drojdie si incepem sa amestecam usor cu mana pana formam un aluat lipicios, dupa ce am omogenizam totul punem si untul topit si caldut si framntam bine pana nu se mai lipeste de maini si aluatul este moale si elastic. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Le calim intr-o oala cu zaharul pana scade tot siropul. Lasam sa se raceasca.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare parte o intindem cu sucitorul (ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi) si punem deasupra foii jumatate din compozitia de mere si rulam de la un capat la altul, asa si pentru jumatatea cealalta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut bine si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra. Cand le scoatem din cuptor le ungem cu putina apa si presaram zahar vanilat.


Pofta buna la desert!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:25

CarmenBlue 1

25.02.2015, 12:18

mihaelar63 1

28.02.2015, 23:32

servesc o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca (de post)