Gogosi

de Ligia Bxl in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 22063 vizualizari

 

Sunt tare bune la gust,eu nu am avut coaja de lamaie netratata si am folosit esenta de vanilie.In interiorul lor nu gasesti o gaura,sunt toate pline :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua
  • 120 gr unt
  • 40 gr drojdie
  • coaja de lamaie netratata sau 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 pahar lapte
  • pentru pudrat zahar sau un amestec de zahar pudra cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Mai intai se face maiaua,intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza.


intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Untul se topeste la microunde.Se framanta bine pana se leaga toate ingredientele apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop curat cca 1 ora.


Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa pe planul de lucru pudrat cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai tin 20-25 min la crescut pe o planseta.


Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant si se pudreaza cu zahar sau zahar pudra amestecat cu scortisoara.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MOKUSKA 1

05.01.2015, 16:43

Aletta 1

07.08.2015, 10:51

super

Ligia Bxl 1

25.09.2016, 17:56

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gogosi dulci cu cartofi