Gogosi

de Ligia Bxl in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 21720 vizualizari

 

Sunt tare bune la gust,eu nu am avut coaja de lamaie netratata si am folosit esenta de vanilie.In interiorul lor nu gasesti o gaura,sunt toate pline :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua
  • 120 gr unt
  • 40 gr drojdie
  • coaja de lamaie netratata sau 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 pahar lapte
  • pentru pudrat zahar sau un amestec de zahar pudra cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Mai intai se face maiaua,intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza.

intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Untul se topeste la microunde.Se framanta bine pana se leaga toate ingredientele apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop curat cca 1 ora.

Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa pe planul de lucru pudrat cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai tin 20-25 min la crescut pe o planseta.

Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant si se pudreaza cu zahar sau zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MOKUSKA 1

05.01.2015, 16:43

Aletta 1

07.08.2015, 10:51

super

Ligia Bxl 1

25.09.2016, 17:56

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V