Gogosi

de Ligia Bxl in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 31081 vizualizari

 

Sunt tare bune la gust,eu nu am avut coaja de lamaie netratata si am folosit esenta de vanilie.In interiorul lor nu gasesti o gaura,sunt toate pline :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua
  • 120 gr unt
  • 40 gr drojdie
  • coaja de lamaie netratata sau 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 pahar lapte
  • pentru pudrat zahar sau un amestec de zahar pudra cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Mai intai se face maiaua,intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza.

intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Untul se topeste la microunde.Se framanta bine pana se leaga toate ingredientele apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop curat cca 1 ora.

Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa pe planul de lucru pudrat cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai tin 20-25 min la crescut pe o planseta.

Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant si se pudreaza cu zahar sau zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Aletta 1

07.08.2015, 10:51

super

Ligia Bxl 1

25.09.2016, 17:56

multumesc

kytz 1

13.01.2019, 08:03

Mi-am propus să încerc și eu rețeta! Arată super, sper să-mi iese la fel...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi super rapide