Muffins cu cirese

de Anamaria7 in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 3875 vizualizari

 

CIRESEEE :D:D:D nicio alta introducere nu e necesara :))

 

INGREDIENTE

  • 240g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3lg zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1/2lgt sare
  • 2 oua
  • 200ml lapte
  • 55g unt topit
  • 200g cirese fara samburi, taiate in jumatat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cirese:

Cuptorul se preincalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se folosesc hartii speciale.

Ouale se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga laptele si untul topit (o sa para prea lichid, dar nu e problema). Faina se amesteca in prealabil cu praful de copt si cu sarea, apoi se adauga peste amestecul lichid. Nu trebuie amestecat foarte mult, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

In fiecare forma de muffin se pune cate putin din compozitie, apoi se aseaza 2 jumatati de cirese (foarte multe cirese fac ca aluatul sa creasca greu) care se acopera cu inca putin aluat (cca 3/4 din forma e plina). Deasupra se pot aseza din nou bucatele de cirese, dar cu grija, fara a apasa.

Tava se da la cuptor cca 30min. pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca in forma si se desprind cu grija.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza invelite in celofan, pentru a nu se intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

26.06.2010, 22:59

super bine arata

Anamaria7 1

26.06.2010, 23:06

multzam tuturor bucatarasilor! tocmai am strans ultimele cirese din pomul unchiului meu, sunt pe gatate

housy 1

26.06.2010, 23:25

ai...aiaii!!! cum arata!!! si cu cirese d-alea romanesti, nu din import...super..ai 5 forks

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si curmale