Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 951 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Asa-i ca daca sunt pregatite cu dragoste, parca-s mai bune?

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • un ou;
  • 100 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 15 g amidon;
  • 50 g unt.
  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar (80 g);
  • esenta de vanilie;
  • 200 ml lapte;
  • doua linguri ulei;
  • 4 linguri de faina, cu varf (140 g).
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • chipsuri de ciocolata;
  • o capsuna;
  • un ciorchine cu coacaze rosii.
  • In plus:
  • 8 linguri de dulceata de capsuni.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni:

Crema de vanilie:


Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca.


Clatite:


Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 9 clatite).


Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.


Asamblare:


Cand clatitele si crema s-au racit de tot, crema se mixeaza putin pentru a o aera, apoi pe un platou se asambleaza tortul: clatita + crema + o lingura de dulceata de capsuni si tot asa. (La mijloc n-am mai pus dulceata pentru ca tortul sa aiba putina stabilitate. La final trebuie sa fie o clatita. Am presat putin tortul pentru a iesi excesul de crema si dulceata si pentru a-l aduce la acelasi nivel, apoi am infipt si o scobitoare in mijloc tot pentru stabilitate.) Se baga la frigider pentru circa o ora pentru a se inchega, apoi se mixeaza frisca si se orneaza tortul cu ea (dupa ce se indeparteaza scobitoarea, bine-nteles), cu chipsurile de ciocolata, capsuna si ciorchinele cu coacaze rosii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.02.2016, 20:06

Ce frumos, dar ce bun si aromat!

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:15

frumos si tare bun!

Andra_Constantinescu 1

19.02.2016, 20:55

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac