Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci

de oanapl in Dulciuri, 6 Mai 2019 | 9190 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Cine poate să refuze o bucățică de ciocolată? Eu sigur n-aș refuza. Vă invit să încercați și voi rețeta. Poate fi pregătită cu orice fruct, de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru stratul de cacao:
  • 90 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esență de rom
  • 50g nuci
  • pentru stratul de coacăze:
  • 100 ml suc de coacăze
  • 130 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
  • 50g nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din nucile rupte bucățele și omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata, apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de coacăze ne trebuie aproximativ 300 g coacăze. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să fiarbă le lași 10 minute pe foc apoi le pasezi și le pui într-o sită la strecurat pentru a obține cât mai mult suc.
Măsori 100 ml de suc de coacăze și îl pui pe foc împreună cu cele 130 de grame de zahăr. Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.
Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de coacăze și amesteci bine. Adaugi nucile și omogenizezi. Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece se feliază perfect. Tai batoane de ciocolată și le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lady's cake