Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci

de oanapl in Dulciuri, 6 Mai 2019 | 6403 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Cine poate să refuze o bucățică de ciocolată? Eu sigur n-aș refuza. Vă invit să încercați și voi rețeta. Poate fi pregătită cu orice fruct, de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru stratul de cacao:
  • 90 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esență de rom
  • 50g nuci
  • pentru stratul de coacăze:
  • 100 ml suc de coacăze
  • 130 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
  • 50g nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din nucile rupte bucățele și omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata, apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de coacăze ne trebuie aproximativ 300 g coacăze. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să fiarbă le lași 10 minute pe foc apoi le pasezi și le pui într-o sită la strecurat pentru a obține cât mai mult suc.
Măsori 100 ml de suc de coacăze și îl pui pe foc împreună cu cele 130 de grame de zahăr. Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.
Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de coacăze și amesteci bine. Adaugi nucile și omogenizezi. Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece se feliază perfect. Tai batoane de ciocolată și le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan simplu