Negresa de post

de Angelina_Elena in Dulciuri, 23 Noi 2011 | 7070 vizualizari

 

Reteta am gasit-o saptamana aceasta pe blogul Laurei Sava,care a procurat-o de la Mirela...le multumesc mult amandurora,este o prajiturica delicioasa!!!:*

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar(eu am folosit doar jumatate din cantitatea de zahar)
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4-5 linguri gem de caise/prune
  • o mana nuci macinate
  • stafide

Glazura:

  • 10 lingurite zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron se pune zaharul si uleiul si se amesteca bine.Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt.Apoi se adauga cacaoa,gemul,nucile si stafidele.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.Se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute.


Glazura:intr-un castron mai mic se pune zaharul pudra,uleiul,cacaoa,esenta de rom si apa fierbinte.Se amesteca foarte bine se si toarna glazura peste prajitura.

 

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

2

Tava in care s-a copt prajitura are diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

25.11.2011, 11:15

multumesc Miuta

ionela2682 1

17.12.2011, 18:44

foarte buna !!!!aceeasi retetea o mai faceam si eu!!

Angelina_Elena 1

17.12.2011, 22:56

multumesc ionela:*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Negresa