Cozonac evantai cu mere

de -Miti- in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 1435 vizualizari

 

Inca un cozonac care ne-a placut tare mult si pe care o sa-l repetam.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • praf de sare
  • 85 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 125 g zahar
  • 1 pachet Placinta cu mere Kotanyi (amestec condimente)
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi sau de la o lamaie
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin.


Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca.


Spalam merele si le dam pe razatoare si le stoarcem daca au prea multa zeama. Le amestecam cu zahar, condimente, coaja de lamaie si pesmet. Daca sunt prea zemoase, mai puteti adauga pesmet.


Intindem aluatul in forma de dreptunghi si aplicam umplutura. Taiem aluatul in 3 fasii verticale. Le punem una peste alta si taiem de 6 ori. O sa avem 6 gramajoare. Le punem pe rand in tava de cozonac, partea taiata sa vina in sus. Mai lasam putin sa creasca aluatul.


Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca circa 30 de minute. Lasati putin sa se raceasca apoi rupeti feliile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

-Miti- 1

18.12.2014, 21:48

jolygina 1

20.12.2014, 00:59

Alina26 1

20.12.2014, 13:14

Ce bine arata! !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si stafide