Desert tarta cu branza dulce si visine

de Rocsi in Dulciuri, 17 Iul 2017 | 321 vizualizari

 

Imi place sa profit de aroma fructelor proaspete si sa pregatesc cat mai multe bunatati cu ele! Acum este piata plina de visine, asa ca imi fac putin de cap cu ele si pregatesc diverse deserturi delicioase. O feliuta de tarta cu branza dulce si visine va tenteaza? Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 270 gr faina
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 300 gr visine + 1 lingura zahar pudra
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si visine:

Aluatul:

Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul.

Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat.

Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.

Luam o treime din aluat, intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.

Intepam foaia de aluat cu o furculita.

Dam tava cu aluat, dar si aluatul oprit, la frigider.

Umplutura:

Spalam visinele, le indepartam coditele si samburii.

Le amestecam cu o lingura de zahar pudra.

Branza o mixam cu ouale si zaharul.

Adaugam faina, vanilia si le amestecam cu o paleta.


Scoatem tava din frigider, punem umplutura peste aluat, o nivelam.

Asezam visinele din loc in loc.

Daca este surplus de aluat pe margini, il indepartam cu un cutit.

Aluatul oprit il rupem bucatele si le dam drumul deasupra. Puteti intinde o foaie si sa faceti un grilaj din el, sau puteti decupa cu o forma, cum doriti.


Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.


Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

21.07.2017, 23:40

Ce bunatate! As servi si eu o feliuta!

Rocsi 1

22.07.2017, 20:46

Oana, cu mare drag te servesc!

Zamfira 1

23.07.2017, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA METRO