Desert tarta cu branza dulce si visine

de Rocsi in Dulciuri, 17 Iul 2017 | 6620 vizualizari

 

Imi place sa profit de aroma fructelor proaspete si sa pregatesc cat mai multe bunatati cu ele! Acum este piata plina de visine, asa ca imi fac putin de cap cu ele si pregatesc diverse deserturi delicioase. O feliuta de tarta cu branza dulce si visine va tenteaza? Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 270 gr faina
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 300 gr visine + 1 lingura zahar pudra
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si visine:

Aluatul:
Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat.
Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Luam o treime din aluat, intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Intepam foaia de aluat cu o furculita.
Dam tava cu aluat, dar si aluatul oprit, la frigider.
Umplutura:
Spalam visinele, le indepartam coditele si samburii.
Le amestecam cu o lingura de zahar pudra.
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, vanilia si le amestecam cu o paleta.

Scoatem tava din frigider, punem umplutura peste aluat, o nivelam.
Asezam visinele din loc in loc.
Daca este surplus de aluat pe margini, il indepartam cu un cutit.
Aluatul oprit il rupem bucatele si le dam drumul deasupra. Puteti intinde o foaie si sa faceti un grilaj din el, sau puteti decupa cu o forma, cum doriti.

Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madeleine-reteta clasica