Desert clatite cu branza la cuptor

de oanapl in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 9718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  •  umplutura:
  • 600 g branza
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g stafide
  • esenta de vanilie
  •  topping:
  • 250 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza la cuptor:

Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi plita.

Torni cate un polonic din compozitie si il intinzi bine. Lasi compozitia sa se rumeneasca si apoi o rastoarni pe o farfurie intinsa. La fel procedezi cu toate clatitele.

Pui intr-un bol branza cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de vanilie si le amesteci bine.

Impachetezi clatitele, prin rulare, apoi le pui intr-un bol uns cu unt. Smantana o amesteci cu zaharul si zaharul vanilat. Daca smantana este prea tare, se adauga si 2-3 linguri lapte. Amestecul il distribuie uniform peste clatite.

 Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

10.03.2017, 10:45

RoxanaDragu 1

15.03.2017, 09:09

De care brânză?😀

oanapl 1

15.03.2017, 10:52

Am folosit branza dulce de vaci.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere umplute si crema de branza