Desert clatite cu branza la cuptor

de oanapl in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 9857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  •  umplutura:
  • 600 g branza
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g stafide
  • esenta de vanilie
  •  topping:
  • 250 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza la cuptor:

Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi plita.

Torni cate un polonic din compozitie si il intinzi bine. Lasi compozitia sa se rumeneasca si apoi o rastoarni pe o farfurie intinsa. La fel procedezi cu toate clatitele.

Pui intr-un bol branza cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de vanilie si le amesteci bine.

Impachetezi clatitele, prin rulare, apoi le pui intr-un bol uns cu unt. Smantana o amesteci cu zaharul si zaharul vanilat. Daca smantana este prea tare, se adauga si 2-3 linguri lapte. Amestecul il distribuie uniform peste clatite.

 Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni