Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

de AlexTeacher in Prajituri, 29 Aug 2017 | 1323 vizualizari

 

Aluatul mi-aduce aminte de copilarie...umplutura nu prea :)))

 

INGREDIENTE

  • (Pentru 16 buc.)

  • Faina – 1 kg

  • Lapte caldut – 350 ml

  • Lapte batut (la temp. camerei) – 250 ml

  • Drojdie proaspata – 60 g

  • Zahar – 200 g

  • Oua – 5 buc

  • Esenta de vanilie – 1 lingura

  • Apa de trandafiri – 2 linguri

  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingura

  • Dulceata de smochine – 1 lingurita / cornulet

  • Scortisoara – 1 varf de cutit / cornulet

  • Unt topit – 80 g

  • Ulei de floarea soarelui – 80 ml

  • Sare – 1 varf de cutit

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara:



  • Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar;




  • Las-o la cald cca 10 min;




  • Monteaza carligul de plamadire al robotului de bucatarie;




  • Separa 3 galbenusuri de albusuri;




  • Adauga cele 3 galbenusuri si porneste aparatul pe viteza mica;




  • Pune zaharul, esenta de vanilie, apa de trandafiri si coaja de lamaie inauntru;




  • Peste acestea adauga untul topit si uleiul;




  • Mai departe adauga laptele cu zaharul si drojdia;




  • Cerne faina si amestec-o cu sarea;




  • Adaug-o treptat si lasa totul la framantat cca 10 min;




  • Cand aluatul a inceput sa se inchege creste viteza aparatului Ankarsrum la mediu;




  • Lasa la framantat alte 15 min;




  • Pune putina faina deasupra si dedesubtul aluatului si muta-l intr-un castron incapator;




  • Acopera-l cu un prosop si lasa-l la cald la dospit cca o ora – o ora si jumatate;




  • Odata dospit imparte-l in 4 si intinde fiecare foaie;




  • Taie triunghiuri potrivite si pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de dulceata de smochine si presara un varf de cutit de scortisoara pe fiecare in parte;




  • Ruleaza-le pe fiecare in parte astfel incat capatul sa vina dedesubt;




  • Asaza-le in tavi cu hartie de copt si lasa-le la crescut cca 10 min;




  • Bate cele 2 oua ramase cu ajutorul unui tel si unge cornuletele – optional poti presara putin zahar pe fiecare in parte;




  • Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 15 min;




  • Odata copti, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit acoperiti cu un prosop usor umed;




  • Serveste-i de indata ce s-au racit;




Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

31.08.2017, 09:02

Delicioase!

elucubratiiculinare 1

31.08.2017, 20:28

perfecte

kytz 1

09.09.2017, 10:02

....nici mie....chiar interesantă umplutura! Iar cornurile foarte arămii și frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

pe 26.11 la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

pe 26.11 la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

pe 26.11 la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

pe 26.11 la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Pahar delicios" Visul fructelor"