Desert cornulete cu gem si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Noi 2019 | 2869 vizualizari

 

Având la îndemână ingrediente de sezon, pentru această rețetă am folosit cidru, care dă și o culoare specifică aluatului, însă au ieșit atât de fragede, încât s-au mâncat foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarină Unirea,
  • ½ linguriță bicarbonat stins în cidru,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 200 ml cidru,
  • 370 g făină,
  • 3 lingurițe dulceață de căpșuni,
  • 3 lingurițe gem de prune,
  • 3 lingurițe dulceață de cireșe galbene,
  • 9 lingurițe nucă măcinată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem si nuca:

 

 

Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând făină câtă cere aluatul (eu am avut nevoie de aprox 330 g), adică până obținem un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi întins.

Se lasă la odihnit 30 de minute, la rece.

 Se preîncălzește cuptorul, apoi ne putem apuca de lucru: se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, pe masa de lucru presărată cu făină (aprox 40 g).

Într-un castron sau mai multe, se pregătește umplutura, amestecând gemul preferat cu nuca măcinată. Eu am dorit 3 umpluturi: cu dulceață de căpșuni, gem de prune și dulceață de cireșe galbene.

Se decupează triunghiuri lungi, pe fiecare triunghi se adaugă o linguriță de umplutură. Se rulează, dând formă de cornuleț.

 Se așază cornulețele în tava pregătită cu foaie de copt, care se dă la cuptor, la foc mediu, cam 15-20 de minute.

 

Cornulețele trebuie sa rămână ușor albe, dacă se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se învelesc cu un prosop de bucătărie.

Se pot pudra cu zahăr.

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 10 min + 30 min pentru repaos aluat

Timp de coacere: 20 min/tavă * 2 tăvi

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cornulete-cu-gem-si-nuca-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao