Desert cornuri cu nuca si gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Noi 2018 | 7205 vizualizari

 

O nebunie de arome si-un miros de-ti vine sa mananci si tava-n care s-au copt...M-au bantuit toata noaptea cornurile astea si cum vremea de afara iti zice '' hai, pune mana si framanta ceva, sa miroasa a sarbatoare, asa am si facut.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + cca 50 g pentru cand framantam si intindem foaia
  • 2 pliculete drojdie uscata = 14 g sau 50 g drojdie proaspata
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu nuca si gem de prune:

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam laptele caldut, omogenizam bine si lasam sa se activeze drojdia, pana se umfla.

In vasul robotului punem faina cernuta, adaugam praful de sare, cele 4 linguri de zahar ramase, amestecam bine si apoi adaugam oul, untul la temperatura camerei taiat cubulete mici si drojdia crescuta. Pornim robotul si mixam cateva minute bine pana obtinem un aluat elastec si nelipicios, daca este un pic lipicios, presaram pe masa de lucru putina faina si framantam 2-3 minute, formam o bila si o asezam intr-un castron pe care l-am uns cu putin ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca cca 1 ora.

Dupa ce a crescut, impartim aluatul in doua, intindem bine aluatul in forma de cerc si-l taiem in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem amestec de gem si nuca, nici foarte mult ca riscam sa iasa din corn, dar nici sa ne zgarcim. Dupa ce am format cornurile, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasam sa mai creasca 20 min si apoi ungem cu galbenus de ou.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos, cca 20 min la cuptor. Se scot si se presara cu zahar pudra si binenteles ca mananci doua pe nerasuflate sa nu ti se faca rau de atata pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli/cozonac unguresc