Desert cornuri cu nuca si gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Noi 2018 | 1626 vizualizari

 

O nebunie de arome si-un miros de-ti vine sa mananci si tava-n care s-au copt...M-au bantuit toata noaptea cornurile astea si cum vremea de afara iti zice '' hai, pune mana si framanta ceva, sa miroasa a sarbatoare, asa am si facut.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + cca 50 g pentru cand framantam si intindem foaia
  • 2 pliculete drojdie uscata = 14 g sau 50 g drojdie proaspata
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu nuca si gem de prune:

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei.


Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam laptele caldut, omogenizam bine si lasam sa se activeze drojdia, pana se umfla.


In vasul robotului punem faina cernuta, adaugam praful de sare, cele 4 linguri de zahar ramase, amestecam bine si apoi adaugam oul, untul la temperatura camerei taiat cubulete mici si drojdia crescuta. Pornim robotul si mixam cateva minute bine pana obtinem un aluat elastec si nelipicios, daca este un pic lipicios, presaram pe masa de lucru putina faina si framantam 2-3 minute, formam o bila si o asezam intr-un castron pe care l-am uns cu putin ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca cca 1 ora.


Dupa ce a crescut, impartim aluatul in doua, intindem bine aluatul in forma de cerc si-l taiem in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem amestec de gem si nuca, nici foarte mult ca riscam sa iasa din corn, dar nici sa ne zgarcim. Dupa ce am format cornurile, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasam sa mai creasca 20 min si apoi ungem cu galbenus de ou.


Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos, cca 20 min la cuptor. Se scot si se presara cu zahar pudra si binenteles ca mananci doua pe nerasuflate sa nu ti se faca rau de atata pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

madi_marin 1

01.12.2018, 20:11

Arunca si catre Ploiesti cateva....mai multe ....

dantes 1

02.12.2018, 12:31

Bune!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 13:05

Bune,bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici la cuptor in stil australian