Prajitura cu ciocolata si zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Feb 2013 | 3603 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

Crema 1

  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingura amidon
  • 50 ml apa

Crema 2

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingurita esenta rom

Sirop

  • 80 gr zahar
  • 150 ml apa

Glazura

  • 200 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Decor

  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar
  • 50 ml smantana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2.


Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator.


Trebuie sa fie tare cand o vei scoate si o vei mixa la viteza maxima.


Crema se va deschide la culoare si va deveni pufoasa. In timpul mixarii adauga si esenta.


Blat.


Separa albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul iar albusurile mixeaza-le spuma, apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa si zaharul e complet topit.


Adauga galbenusurile peste albusul batut, faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua si omogenizeaza usor, usor.


Tapeteaza o tava de 23/28 cm cu hartie de copt, toarna amestecul si niveleaza.


Introdu tava in cuptorul preinclazit, la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea, undeva la 30-35 minute.


Lasa sa se raceasca si prepara crema 1.


Zmeura impreuna cu apa si zaharul pune-le pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot. Adauga amidonul, omogenizeaza si fierbe pana se ingroasa (1,2 minute).


Lasa la racit si mixeaza frisca. Cand zmeura e rece amestec-o cu frisca si omogenizeaza.


Taie blatul in doua pe orizontala.


Insiropeaza primul blat cu jumatate din siropul obtinut prin caramelizarea zaharului si fierberea lui timp de doua minute impreuna cu cele 150 ml apa, racit bine.


Intinde crema 1 si niveleaza bine. Pune deasupra crema 2 si intinde-o cat mai uniform.


Aseaza blatul al doilea si insiropeaza. Da tava la rece pentru o ora.


Portioneaza prajitura in patrate (20 bucati au iesit) si distribuie-le pe hartiute pentru briose.


Prepara glazura prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si frisca apoi pune cate o lingura de amestec pe fiecare prajiturica.


Lasa sa se raceasca/intareasca.


mixeaza frisca cu smantana si zaharul si spriteaza cate un mot pe fiecare prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Andreea110303 1

30.05.2013, 10:35

Foarte buna. Vreau si eu o portie...Mersi.

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 22:37

buna prajiturica

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 00:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan