Prajitura cu branza dulce si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 14 Iun 2015 | 2679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 16 linguri ulei
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 100 g smantana
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 4oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Tin sa precizez ca am folosit drept masura pentru faina si zahar o cana de ceai de 250 ml.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana.

Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Cernem faina, o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.

Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.

Ungem o tava (30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade timp de 8-10 min.


Scoatem din cuptor. Pregatim umplutura.......batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja rasa de lamaie, grisul si stafidele.


Amestecam bine, cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare.

Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 40 min.


Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta (facem testul scobitorii). Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si apoi taiem.Va asigur ca este delicioasa si va astept cu drag sa o savuram impreuna!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sidy 1

24.06.2015, 06:53

MEDI se mai voteaza inca ?

kytz 1

01.02.2017, 13:22

2 bucățele și pentru mine!

madi_marin 1

01.02.2017, 18:02

ce pofta imi eee! si ce sila mi-e sa-mi fac.... ma servesc virtual cu o bucata de placinta de la tine si imi pun pofta-n cui

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea