Desert Coronita de Craciun

de Ancutsa in Prajituri, 28 Dec 2019 | 387 vizualizari

 

Ai mei au fost așa de încântați de globulețe încât a doua zi de Crăciun, mi-au spus că ar mânca ceva bun, cremos. Așa că le-am făcut o surpriză: o coroniță de Crăciun, cu blat cu coajă de portocală, umplută cu cremă intensă de ciocolată și o notă subtilă de cafea, apoi decorată cu o cremă de ciocolată albă colorată în verde (cu colorant alimentar natural pudră), fulgi de nea din zahăr și felii de mandarină. Am folosit perluțe de zahăr pentru a imita acele bobițe ale plantei holly (ilex) care îmi place mult.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • Blatul coroniței:
  • 5 ouă S,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță vanilie Bourbon pudră (din păstăi mărunțite),
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală (ținută în zahăr la borcan),
  • 4 linguri (100 g) făină,
  • 70 ml ulei,
  • 5 g praf de copt,
  • Crema de ciocolată neagră:
  • 150 ml frișca lichidă,
  • 55 g ciocolată neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • Crema decor verde:
  • 100 ml frișca lichidă,
  • 40 g ciocolată albă,
  • 1 linguriță colorant natural pudră verde,
  • 1 linguriță apă caldă,
  • Decor:
  • 1 mandarină,
  • Perle de zahăr,
  • Fulgi de nea de zahăr,
  • Fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Coronita de Craciun:



Blatul coroniței: se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie, coaja rasă de portocală și uleiul. Se adaugă apoi și făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Se toarnă compoziția (trebuie să obțineți un aluat moale ca la chec) într-o tavă de guguluf, unsă cu unt și tapetată cu făină, se coace la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 30 minute sau până trece testul scobitorii (însă aveți grijă să nu-l uscați).


Crema de ciocolată neagră: se încălzește pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata neagră (cuvertură 52 % cacao), se amestecă dîn când în când, până se topește. Se dă deoparte la răcit. După ce s-a răcit, se adaugă cafeaua măcinată și se bate cu mixerul, să devină cremoasă.


Crema decor verde: se încălzește pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata albă, amestecând până se topește. Se dă deoparte. După ce s-a răcit, se adaugă colorantul verde pudră dizolvat înainte într-o linguriță de apă caldă, se amestecă bine, cu mixerul.


Montare și decor: se scobește din coroniță, se umple cu crema de ciocolată neagră, cu ajutorul unui poș. Apoi se fac flori din crema verde, folosind de asemenea un poș. Se decorează cu perluțe, fulgi și cocos.


Notă: pentru cremele de ciocolată, în general, vă recomand să folosiți cuverturi de ciocolată (se găsesc în orice supermarket), sunt calitative comparativ cu ciocolatele obișnuite, dar și accesibile ca preț.



Timp de pregătire: 1h 30 min


Timp de coacere: 30 min


Porții: 8


Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/coronita-de-craciun.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Coronita de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

29.12.2019, 19:45

Multumesc frumos, Mirela!

Ancutsa 1

29.12.2019, 19:46

Multumesc mult, Cristina!

Rocsi 1

02.01.2020, 13:51

Ai pregatit o coronita atat de frumoasa! Bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata