Desert cosulete cu nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Oct 2019 | 1939 vizualizari

 

Îmi place mult baclavaua, plecând de la rețeta ei, am pregătit mai demult aceste coșulețe, iar zilele trecute mi-am amintit de ele și le-am pregătit din nou, sunt tare bune și de efect.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de plăcintă,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • 4 linguri zahar brut din trestie de zahar,
  • 500 ml apă,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • 20 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu nuca:

 

 

Se taie fiecare foaie în jumătate, pentru că dintr-o foaie vom obține 2 coșulețe. Fiecare astfel de bucată se unge cu puțin ulei, se împăturește o dată, apoi se rulează pe lung, unind capetele și trăgându-le pe dedesubt, creând în acest fel un coșuleț.

Se procedează la fel cu celelalte foi.

Se transferă coșulețele cu grijă, pentru a nu le desface, într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Într-un castronel se amestecă 3 linguri de nucă măcinată cu 2 linguri de zahăr brut.

Se repartizează amestecul de nucă și zahăr în coșulețe.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox 20 de minute, la foc mediu, până se rumenesc.

Între timp, se pregătește un sirop din 500 ml apă cu 2 linguri de zahăr brut, se lasă să fiarbă 5 minute, se dă ibricul de pe foc și se adaugă esența de rom.

Când sunt gata coșulețele, se toarnă siropul într-un vas termorezistent, mai larg, apoi se trec rapid, dar cu grijă, coșulețele prin sirop și se dau deoparte pe un platou.

Când se răcesc, se pot servi.

 

Porții: 10

Timp de pregătire: 25 min

Timp de coacere: 20 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cosulete-cu-nuca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese