Desert cosulete cu nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Oct 2019 | 623 vizualizari

 

Îmi place mult baclavaua, plecând de la rețeta ei, am pregătit mai demult aceste coșulețe, iar zilele trecute mi-am amintit de ele și le-am pregătit din nou, sunt tare bune și de efect.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de plăcintă,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • 4 linguri zahar brut din trestie de zahar,
  • 500 ml apă,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • 20 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu nuca:



Se taie fiecare foaie în jumătate, pentru că dintr-o foaie vom obține 2 coșulețe. Fiecare astfel de bucată se unge cu puțin ulei, se împăturește o dată, apoi se rulează pe lung, unind capetele și trăgându-le pe dedesubt, creând în acest fel un coșuleț.


Se procedează la fel cu celelalte foi.


Se transferă coșulețele cu grijă, pentru a nu le desface, într-o tavă pregătită cu foaie de copt.


Într-un castronel se amestecă 3 linguri de nucă măcinată cu 2 linguri de zahăr brut.


Se repartizează amestecul de nucă și zahăr în coșulețe.


Se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox 20 de minute, la foc mediu, până se rumenesc.


Între timp, se pregătește un sirop din 500 ml apă cu 2 linguri de zahăr brut, se lasă să fiarbă 5 minute, se dă ibricul de pe foc și se adaugă esența de rom.


Când sunt gata coșulețele, se toarnă siropul într-un vas termorezistent, mai larg, apoi se trec rapid, dar cu grijă, coșulețele prin sirop și se dau deoparte pe un platou.


Când se răcesc, se pot servi.



Porții: 10


Timp de pregătire: 25 min


Timp de coacere: 20 min


Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cosulete-cu-nuca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

26.10.2019, 21:24

Yami!

Ancutsa 1

27.10.2019, 10:10

Rocsi

Ancutsa 1

27.10.2019, 10:10

Oana

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”