Desert cozonac Babka

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2020 | 535 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
M-am inspirat de la Mitnita

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt moale
  • Umplutura
  • 30 g cacao
  • 50 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • Sirop
  • 260 g zahar
  • 160 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Babka:

Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.


Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.


Crema-ciocolata o topim cu untul pe baie de aburi si amestecam cu restul de ingrediente (fara nuca) pana ce devine o pasta omgena.


Impartim aluatul in 2, una o punem inapoi in frigider.


Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi.


Ungem aluatul cu jumatate din crema adaugam nuca macainata sau tocata.


Rulam aluatul si il taiem in 2 pe lungime, il impletim si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Lasam cozonaci sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul(cca 1 ora)


Dam tavile in cuptorul incalzit pentru cca 40 min, la 180 grade C.


In timp ce cozonacii sunt in cuptor facem siropul, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si se leaga un sirop.,


Scoatem cozonaci(facem proba cu scobitoarea)lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care ii ungem cu sirop.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Babka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

05.01.2020, 21:04

Imi place!

dantes 1

06.01.2020, 10:02

Bun!

Lau 1

06.01.2020, 17:52

Cristina era trecut 2 pliculete la 7 g ,mi sa parut si mie mult dar nu s-a simtit drojdia la gust

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie