Mousse de banane cu unde de caramel

de Toamna07 in Dulciuri, 3 Aug 2012 | 1249 vizualizari

 

Un desert mai fin,mau pufos si mai aromat ca cel din randurile urmatoare,pe care vi-l voi prezenta,rar gasiti !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • 550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna)
  • 4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor
  • zeama de la o lamaie
  • ciocolata neagra,pentru razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de banane cu unde de caramel:

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este deliciu!:)


Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie.Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa. Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.


Chiar inainte de a servi, curata si taie banana pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de banane cu unde de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

05.08.2012, 11:18

iri_iri 1

05.08.2012, 12:15

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:47

mmm,ce desrt delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata