Mousse de banane cu unde de caramel

de Toamna07 in Dulciuri, 3 Aug 2012 | 2150 vizualizari

 

Un desert mai fin,mau pufos si mai aromat ca cel din randurile urmatoare,pe care vi-l voi prezenta,rar gasiti !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • 550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna)
  • 4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor
  • zeama de la o lamaie
  • ciocolata neagra,pentru razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de banane cu unde de caramel:

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana  intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este deliciu!:)

Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie.Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa. Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.

Chiar inainte de a servi, curata si taie banana pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de banane cu unde de caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata