Mousse de banane cu unde de caramel

de Toamna07 in Dulciuri, 3 Aug 2012 | 1859 vizualizari

 

Un desert mai fin,mau pufos si mai aromat ca cel din randurile urmatoare,pe care vi-l voi prezenta,rar gasiti !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • 550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna)
  • 4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor
  • zeama de la o lamaie
  • ciocolata neagra,pentru razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de banane cu unde de caramel:

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este deliciu!:)


Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie.Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa. Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.


Chiar inainte de a servi, curata si taie banana pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de banane cu unde de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

05.08.2012, 11:18

iri_iri 1

05.08.2012, 12:15

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:47

mmm,ce desrt delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata