Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata

de Oana in Torturi, 4 Oct 2010 | 31860 vizualizari

 

Cea mai buna combinatie ever!! Cate doua felii mari de persoana :) De mult visam combinatia asta si am prins la fix momentul s-o incerc, un tort exceptional, cel mai bun, am zis!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 ml sirop de zahar ars
  • 50 ml ulei
  • 110 g zahar fin
  • 3 oua
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 150 g faina
  • Mousse caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri 
  • 1 lingura amidon
  • o lingura cu gelatina granulata
  • Mousse de banane:
  • 3 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingura gelatina granulata
  • 150 ml frisca lichida 
  • 2 banane taiate felii oblice, subtiri
  • Mousse de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte Primola
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingura gelatina granulata
  • 150 ml frisca lichida batuta
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • Decor:
  • figurine de zahar ars
  • o banana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata:

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.

Blat: Se amesteca uleiul, siropul de zahar ars si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Siropul de zahar l-am facut din doua linguri cu varf de zahar si 150 ml apa. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de caramel.

Mousse caramel:Se topeste zaharul, la foc mic, pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se obtine un sirop omogen. Galbenusurile se amesteca cu amidonul. Siropul fierbinte se toarna peste galbenusuri, apoi se pune compozitia la bain-marie, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se lasa la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa, apoi se incalzeste usor (la microunde, 5 secunde) si se amesteca in crema. Se bate frisca bine si se incorporeaza in crema caramel, amestecand usor. Se toarna crema peste blat si se pune la rece 20 de minute.

Mousse de banane: Se hidrateaza gelatina in putina apa, apoi se incalzeste 5 secunde la microunde pana devine lichida. Bananele se mixeaza cu blenderul vertical, se amesteca cu zeama de lamaie si apoi cu gelatina lichida. Se bate frisca bine si se incorporeaza mixul de banane, iar crema rezultata se toarna in forma de tort, peste moussul caramel. Se aseaza deasupra cele doua banane taiat felii subtiri. Se pune tortul la rece 20 de minute.

Mousse de ciocolata: Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se adauga gelatina hidratata si apoi incalzita putin si se amesteca totul cu frisca batuta. Se aseaza crema in forma de tort peste stratul de banane, iar deasupra al doilea blat. Se lasa la rece 20 de minute.

Glazura: se topeste ciocolata cu frisca lichida, se ia de pe foc, se lasa putin la racorit si se toarna peste tort.

Decor: din 5 linguri de zahar ars se formeaza diferite figurine pe o hartie de copt, turnand zaharul ars fierbinte. Se lasa la racit, apoi se aseaza pe tort. Banana taiata felii oblice se aseaza pe tort in momentul servirii, sa nu oxideze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars