Tort Egiptean

de andreea123 in Torturi, 24 Dec 2011 | 8190 vizualizari

 

Un tort senzational de bun, de crocant!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200ml frisca lichida
  • 170g unt
  • nuci sau alune
  • 150g + 12 linguri de zahar
  • 3 linguri si jumatate de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la 180°C timp de 23 min.


Crema I se face din 6 galbenuse frecate cu 6 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 340ml de lapte. Se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, iar cand este rece se pune peste 170g de unt.


Crema II se face din 200ml de frisca batuta, in care se incorporeaza 150g de zahar caramelizat in care se adauga 120g nuci sau alune prajite si taiate (cand este racit caramelul se zdrobeste cu sucitorul).


Se aseaza: blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II


P.s: se poate bate 250ml de frisca pentru crema II din care sa se opreasca 3 linguri pentru ornare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:58

foarte fain arata

Constelatialeu 1

19.10.2013, 07:42

La multi ani !

Bunica 1

19.10.2013, 08:31

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean