Desert cozonac cu ciocolata

de Tabita _ in Dulciuri, 26 Apr 2020 | 2316 vizualizari

 

Nu m-as mai satura sa mananc din el. 
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 350 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml unt topit
  • 2 plicuri drojdie uscata (2×7 g)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g faina
  • 100 g ciocolata
  • esenta de rom (optional)
  • 100 g alune macinate

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 4 linguri de lapte
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu ciocolata:

Mai intai am pregatit crema.
Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat.
Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat.
Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic.
Am adaugat si ciocolata rupta in bucati.
Am amestecat pana cand crema s-a ingrosat.
Apoi am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca.

Apoi am trecut la prepararea aluatului pentru cozonac.

Laptele (100 ml din cantitate) l-am incalzit usor.
Intr-un castron mai mare am amestecat laptele caldut cu 1 lingura zahar.
Am presarat pe deasupra drojdia uscata si putina faina.
Am lasat deoparte 10 minute ca drojdia sa se activeze.
Am batut ouale. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat. Am batut pana au inceput sa se albeasca.
Intre timp maiaua a crescut.
Am adaugat ouale batute si restul de lapte.
Am adaugat treptat faina amestecata cu sare.
Va rezulta un aluat cremos, moale, lipicios.
Am framantat cu mana vreo 20 de minute.
Am adaugat untul topit si am mai framantat putin pana cand acesta s-a incorporat.
Am uns suprafata aluatului si peretii castronului cu putin ulei.
Am acoperit complet castronul cu folie de plastic si am lasat la crescut 45 min - 1 ora.
Aluatul a crescut frumos.
L-am asezat pe blatul uns cu ulei.
Am mai framantat cateva minute cu mainile unse cu ulei.
Am intins o foaie.
Am adus marginile din exterior una peste alta si am repetat inca o data operatiunea.
Am format o bila.
Am impartit-o in 4 parti egale.
Am acoperit cu o folie de plastic si am lasat sa se odihneasca 10 minute.
Am intins fiecare bila in forma de triunghi.
Am uns-o cu ciocolata si alune macinate.
Am rulat.
Am impletit sulurile intre ele.
Am tapetat tavile cu hartie de copt.
Am asezat cu grija cozonacii.
I-am mai lasat putin la crescut in tavi.
Am batut un galbenus. Am adaugat putin lapte si zahar. Am uns cu ajutorul unei pensule.
Am asezat o hartie de copt pentru a preveni arderea cononacului deasupra.
I-am dat la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 50-60 de minute.
Dupa ce s-au copt, i-am scos din tavi si i-am lasat sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Se poate adauga nuca. Eu nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru