Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

de Oana in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 6980 vizualizari

 

 Cel mai pufos si mai bun cozonac!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 150 gr lapte
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 4 oua
  • 40 gr drojdie
  • 150 gr unt
  • 300 gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta rom
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 20 gr cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr cubulete de rahat
  • Uns:
  • un ou
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac pufos cu nuca si rahat:



  • Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute.




  • Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul, ouale batute, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si portocala, amesteca putin si pune apoi maiaua si framanta, alternand cu untul topit.




  • Framanta aluatul 20 de minute, pana nu se mai lipeste de maini.




  • Pune-l intr-un bol curat uns cu ulei si lasa aluatul sa creasca o ora, intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.




  • Pregateste umplutura: amesteca nuca macinata cu zaharul si cacaua, apoi toarna laptele cald si amesteca. Pune esenta de rom si las-o deoparte.




  • Imparte aluatul in patru, intinde cate o foaie si pune umplutura, apoi cubulete de rahat.




  • Ruleaza si impleteste cate doua rulouri intre ele, formand astfel doi cozonaci.




  • Pune cozonacii in doua tavi tapetatae cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca o jumatate de ora.




  • Unge cozonacii cu ou batut si presara deasupra zahar brun.




  • Coace cozonacii in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 45 de minute.




  • Lasa-i apoi sa se raceasca de tot inainte sa ii tai.



 

TIPS-URI

1

Poti sa lasi aluatul la dospit in cuptorul electric la 40 de grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac pufos cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Aletta 1

05.04.2017, 13:23

-Licurici- 1

05.04.2017, 16:29

noiinbucatarie 1

06.04.2017, 09:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat