Tarta cu mere

de DanaModog in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 602 vizualizari

 

Am avut prea multe mere si ca sa nu se strice am facut aceasta tarta.

 

INGREDIENTE

  • 170 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • 6 mere
  • 5 linguri zahar
  • Scortisoara
  • O lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se framanta faina cu zaharul, ouale si praful de sare ( in caz ca e prea fainos se pune un pic de apa) si se lasa sa se odihneasca in folie de plastic.

Se curata merele de coaja cu o curatatoare de legume in fasii lungi iar restul de mar se razuieste. Marul razuit se caleste cu 2 linguri de zahar, scorțișoara si suc de lamaie si se lasa la racit. Cand s-a racit se pune peste aluat in tava.

Pentru trandafiri se pune apa la fiert, se pune in apa suc de lamaie, 2 linguri de zahar si scorțișoara. Cojile de mar se pum.la fiert pana devin moi si se pot indoi. Se invart dupa deget si se da forma de floare. Zaharul ramas se presara peste trandafiri si se da la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

17.12.2014, 22:08

Buna tarta!

elucubratiiculinare 1

18.12.2014, 09:23

yammy

jolygina 1

18.12.2014, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui