Desert crema de zahar ars

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Mar 2019 | 3336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • pt caramel
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme
Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera cam toata forma. Dam la rece pana facem crema

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare. Eu am fiert laptele si l-am racit. Peste compozitia de oua incorporam laptele si mai mixam pana se amesteca bine toate.

Turnam compozitia in formele pregatite anterior. Pregatim o tava mai mare punem formele si adaugam apa in tava. Dam la cuptor pana se coc frumos si capata o forma consistenta, daca vedem ca se rumenesc fortat, reducem focul si adaugam apa rece in tava.

Dam la rece minim 2 ore si le rasturnam doar cand dorim sa le mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine