Donuts

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Feb 2010 | 11401 vizualizari

 

Mereu mi s-au parut 'altfel' gogosile americane, asa ca am decis sa nu mai dau banii pe ele si sa nu stiu ce contin :) si am cautat o reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250ml lapte caldutz
  • 1 pachet drojdie
  • 375g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 55g zahar
  • 2 lg ulei
Pentru glazura:
  • 125ml lapte
  • 1 lgt unt
  • 125g zahar pudra
  • 1/4 lgt zeama de lamaie
  • 1/4 lgt esenta de vanilie
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar.

Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul.

Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin, apoi se intinde intr-o foaie de 1.25cm grosime. Se taie cu o forma speciala (cu doua cercuri concentrice) sau cu doua pahare de marimi potrivite, gogosile. Se asaza pe o suprafata presarata cu faina si se lasa la dospit 10min.

Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie (stratul de ulei sa fie tot cam de 1.25cm) si se prajesc gogosile pe ambele parti. Se scot pe servet de hartie pentru a trage din ulei.

Gogosile se pot orna cu glazuri felurite sau cu bombonele.

Glazura: laptele se incalzeste si untul se topeste in lapte.

 --> de vanilie: zaharul pudra (125g) se combina cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si 2 lg din amestecul de lapte si unt.

 --> de ciocolata: zaharul pudra (125g) se combina cu 2 lg cacao si 3 lg din amestecul de lapte si unt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi fragede cu mere