Donuts

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Feb 2010 | 7399 vizualizari

 

Mereu mi s-au parut 'altfel' gogosile americane, asa ca am decis sa nu mai dau banii pe ele si sa nu stiu ce contin :) si am cautat o reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250ml lapte caldutz
  • 1 pachet drojdie
  • 375g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 55g zahar
  • 2 lg ulei
Pentru glazura:
  • 125ml lapte
  • 1 lgt unt
  • 125g zahar pudra
  • 1/4 lgt zeama de lamaie
  • 1/4 lgt esenta de vanilie
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar.


Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul.


Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin, apoi se intinde intr-o foaie de 1.25cm grosime. Se taie cu o forma speciala (cu doua cercuri concentrice) sau cu doua pahare de marimi potrivite, gogosile. Se asaza pe o suprafata presarata cu faina si se lasa la dospit 10min.


Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie (stratul de ulei sa fie tot cam de 1.25cm) si se prajesc gogosile pe ambele parti. Se scot pe servet de hartie pentru a trage din ulei.


Gogosile se pot orna cu glazuri felurite sau cu bombonele.


Glazura: laptele se incalzeste si untul se topeste in lapte.


--> de vanilie: zaharul pudra (125g) se combina cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si 2 lg din amestecul de lapte si unt.


--> de ciocolata: zaharul pudra (125g) se combina cu 2 lg cacao si 3 lg din amestecul de lapte si unt.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elena1988 1

03.02.2011, 09:38

RuxyRux 1

13.02.2011, 21:02

La favo

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 15:36

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos