Desert prajitura turnata cu mere

de Aletta in Prajituri, 21 Mai 2017 | 555 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta tot de la fetele Savori urbane, imi plac foarte mult retetele lor si stilul acestora.
 

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 150 g unt moale de 82 %grasime (folosesc de la lidl)
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • un plic zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 g faina
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 3 mere
  • zeama de o lamaie

Crema fina :

  • 300 ml smantana de 20 % grasime (pilos)
  • 2 oua
  • 70 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Aluatul :


Intr-un bol, punem untul tinut la temperatura camerei ca sa fie moale, zaharul pudra, praful de sare si se mixeaza pana devine o spuma. Apoi se adauga pe rand, cele 3 oua si coaja rasa de portocala. Se amesteca bine, iar la urma, se adauga faina cernuta. Am turnat intr-o tava de 26 cm tapetata cu unt si faina, se baga la cuptor la 170 de grade C, 15 minute.


Intre timp, spalam merele, le stergem si le feliem, se stropesc cu zeama de lamaie.


Crema : Smantana se mixeaza cu ouale, zaharul pudra, esenta si sarea.


Dupa ce au trecut cele 15 minute de stat, se scoate tava, se asaza merele, se toarna crema si se mai da la cuptor 40-45 de minute.


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

stropim merele cu zeama pentru a preveni innegrirea lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

21.05.2017, 18:35

Mmm, tare mult imi place!

kytz 1

22.05.2017, 06:45

Excelentă! 🍎🍏🍎

Aletta 1

22.05.2017, 09:43

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit pe stil vechi