Desert crema de zahar ars cu mere

de janet in Prajituri, 24 Mar 2010 | 48762 vizualizari

 

Va prezint o reteta de crema de zahar ars asa cum ne place noua, cu adaos de mere. E delicioasa! Puteti s-o preparati cu sau fara mere, cum doriti.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar (lingura de supa)
  • 2 mere
  • o fiola de esenta de rom
  • o lingurita de amidon alimentar 
  • un praf de sare
  • un litru de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars cu mere:

Intr-o cratita de 3 litri punem 5 linguri de zahar si il punem sa se topeasca pe foc mic, pana devine de culoarea chihlimbarului. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului in caramel si il lasam la racit. Scoatem samburii de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului imbracat cu caramel.


Intr-un bol spargem ouale, le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, amidonul, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor, sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe). in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.


Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pana la jumatatea cratitei cu crema de zahar ars. Punem la cuptorul de dinainte incins la 180 de grade, cam 45 de minute.


Cand crema de zahar ars s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema de zahar ars cu mere este gata.


O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Amidonul din compozitie ajuta crema sa fie mai ferma atunci cind o pui pe platou si se taie si mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

janet 1

18.07.2010, 18:25

Eu asa fac si apoi tai felii ,ca pe tort!

ralu_ca 1

15.09.2013, 17:19

georgya 1

11.04.2014, 19:50

Cum ai reusit sa il scoti fara sa il strici?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dragoste