Desert croissante cu unt

de CameliaR in Dulciuri, 17 Mai 2017 | 2326 vizualizari

 

Reteta pentru picnic
Am vazut de ceva vreme aceasta reteta pe pagina Laurei Adamache. Mi-am cumparat toate ingredientele si cu multa hotarare m-am  apucat sa prepar aceste delicioase croissante. Cu cat parcurgeam reteta cu atat eram uimita de cati pasi trebuia sa urmez pentru impachetarea aluatului. Timp nu prea aveam si nici rabdare. :) Am decis sa mai tai din toti acesti pasi, si sa imi fac drumul mai scurt pana la momentul in care voi servi un croissant alaturi de o canuta cu lapte.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba
  • 20 g drojdie uscata
  • 1 galbenus
  • 170 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 120 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 270 g unt (pentru impachetari)
  • 1 ou+ 3 linguri de lapte (pentru uns)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert croissante cu unt:

Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am descurcat si cu mixerul.

Intr-o craticioara, punem laptele, 30 g de unt si esenta de vanilie. Lasam la foc mic pana se topeste untul. Il adaugam peste aluatul format si mixam. Scoatem aluatul pe  masa de lucru pe care am presarat-o cu faina. Framantam aluatul pana devine nelipicios. Il lasam sa dospeasca intr-un loc caldut, aproximativ 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Cu 10 minute inainte sa expire timpul de dospire a aluatului, trebuie sa scoatem untul din frigider. Il asezam intre doua hartii de copt si il aplatizam cu sucitorul pana obtinem un dreptunghi de cca 25 cm.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si il intindem intr-un dreptunghi de 35-40 cm. Punem foaia de unt la capatul superior al aluatului (lasam 1 cm de spatiu intre unt si marginile aluatului). Pliem marginile aluatului spre centru, iar apoi facem un pachetel. Lasam la rece, aproximativ 30 de minute.  Dupa 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa de lucru.

 Intindem aluatul intr-o foaie de 9 mm, iar apoi pliem marginile si facem un pachetel. Il lasam la rece  pentru 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si il intindem. Il taiem in triunghiuri isoscele. Eu am taiat triunghiurile mai mari, astfel ca mi-au iesit 7 cornuri mari. Rulam triunghiurile spre varf. Varful trebuie sa se afle intotdeauna sub croissant, altfel riscam sa se se desprinda in timpul coacerii.

Le punem in tava de cuptor, lasand o distanta de 5-6 cm intre ei. Ii mai lasam sa dospeasca 20 de minute. Dupa ce au dospit, ii ungem cu  ou amestecat cu lapte si ii coacem in cuptorul preincalzit, la 200°C, pentru 5 minute, apoi inca 15 minute la 180°C. La final, trebuie sa fie frumos rumeniti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
chec pufos cu frisca