Desert croissante umplute

de mirela0911 in Prajituri, 17 Mai 2020 | 3903 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
M-am inspirat de aici pentru reteta de croissante, mi s-au parut usor de facut si nu foarte mare timpul de asteptare, dar cel mai important e ca au iesit super bune. Am modificat un pic si le-am umplut cu diverse combinatii, dupa gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 200 g unt gras
  • 80 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou pt uns
  • nutella
  • crema de branza cu fructe
  • gem de visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert croissante umplute:

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut.

Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi untul rece taiat in cubulete. Cu ajutorul degetelor se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat nisipos. Se toarna laptele cu drojdia si se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Se scoate aluatul si se intinde in foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm si care se impacheteaza aducand marginile laterale spre interior, unindu-se la mijloc, apoi de jos in sus, tot asa la mijloc sa se intalneasca. Se da din nou la rece pentru 15 minute. 

Se scoate din frigider si se intinde din nou aluatul avand grija ca partea indoita sa fie in jos. Se impacheteaza la fel ca si prima data apoi se da din nou la rece pentru 15 minute. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori, avand grija ca partea indoita sa fie jos.

Dupa ce se scoate aluatul din rigider pentru ultima oara, se imaprte in aproximativ doua parti egale si se intinde in foaie dreptunghiulara cu dimensiuni de cca 15x40 cm si cu o grosime de 1 cm. Se taie in triunghiuri egale si se asaza pe latura opusa varfului cate o lingurita din nutella, gem de visine sau crema de branza (la alegere) apoi se ruleaza inspre varf.

Se asaza croissantele in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte. Se lasa 20 de minute sa creasca, se ung din nou cu galbenus apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara simple si se servesc ulterior cu gem, nutella.

2

A se urmari pozele din timpul impachetarii aluatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru