Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl in Prajituri, 28 Mai 2017 | 368 vizualizari

 

M-am bucurat enorm cand am gasit rubarba la un hipermarket, deoarece imi plac foarte mult prajiturile cu rubarba si capsuni. Din pacate, capsunile nu sunt foarte dulci si aromate, dar astept sa se coaca cele din gradina soacrei mele, pentru a pregati cat mai multe deserturi savuroase.  
Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Simona, pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste si ni le impartaseste!
reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • umplutura:
  • 500 g capsuni proaspete
  • 2 tije rubarba
  • 6 linguri zahar brun
  • crusta 1 (optionala):
  • 100 g biscuiti digestivi cu scortisoara
  • crusta 2:
  • 120 g unt gras rece
  • 60 g zahar brun
  • 220 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300:

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul.
Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste biscuiti, pui in strat uniform, fructele.

Pentru crusta, amesteci faina cu zaharul, apoi adaugi untul rece taiat cubulete, si amesteci pana cand aluatul capata o textura nisipoasa. Presari aluatul peste fructe si dai vasul la cuptorul incins, la 175-180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos.



 

TIPS-URI

1

S-a simtit putin zaharul in crusta de deaspura, deoarece zaharul brun este mai mare. Cred ca ar fi mai bine, daca l-ati macina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

29.05.2017, 19:15

foarte faina!

merisor 1

29.05.2017, 20:39

Felicitări, Oana, atât pentru numărul de rețete. cât și pentru rețetele în sine, frumos prezentate!
La cât mai multe, în continuare!

Lau 1

31.05.2017, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Tarta fina cu capsuni si bezea