Desert cu biscuiti, nuca si rahat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 684 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti, numai ca pus in forme.

 

INGREDIENTE

  • 100g biscuiti;
  • 100g rahat;
  • 100g nuca macinata;
  • 100ml lapte;
  • doua linguri zahar;
  • o lingura cacao;
  • o lingurita esenta de rom;
  • 40g unt.
  • In plus: forme de silicon rotunde + folie sau pungi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti, nuca si rahat:

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron.

Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai usor. Se aseaza in ele nuca macinata, iar restul de nuca se pune peste biscuiti si rahat.

Intr-un ibric se pun laptele, zaharul, cacaoa, esenta de rom si untul si se pun la foc pana dau in clocote, amestecandu-se pana cand se omogenizeaza. Dupa aceea, continutul ibricului se toarna in castronul cu biscuiti. Se amesteca totul, apoi se umplu formele de silicon si se infasoara pungutele la capat.

Se baga desertul la frigider pentru cateva ore pana se incheaga.

Cand s-a inchegat, desertul se scoate din forme si se aseaza pe o farfurie sau un platou.

Pofta buna!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Desert cu biscuiti, nuca si rahat-0
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-1
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-2
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-3
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-4
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-5
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-6
Desert cu biscuiti, nuca si rahat-7

COMENTARII (14)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.04.2015, 09:16

mirela0911

mirela0911 1

22.04.2015, 09:46

Ce desert bun ai făcut!

Rocsi

Rocsi 1

22.04.2015, 20:34

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!