Desert cu biscuiti, nuca si rahat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 1605 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti, numai ca pus in forme.

 

INGREDIENTE

  • 100g biscuiti;
  • 100g rahat;
  • 100g nuca macinata;
  • 100ml lapte;
  • doua linguri zahar;
  • o lingura cacao;
  • o lingurita esenta de rom;
  • 40g unt.
  • In plus: forme de silicon rotunde + folie sau pungi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti, nuca si rahat:

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron.


Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai usor. Se aseaza in ele nuca macinata, iar restul de nuca se pune peste biscuiti si rahat.


Intr-un ibric se pun laptele, zaharul, cacaoa, esenta de rom si untul si se pun la foc pana dau in clocote, amestecandu-se pana cand se omogenizeaza. Dupa aceea, continutul ibricului se toarna in castronul cu biscuiti. Se amesteca totul, apoi se umplu formele de silicon si se infasoara pungutele la capat.


Se baga desertul la frigider pentru cateva ore pana se incheaga.


Cand s-a inchegat, desertul se scoate din forme si se aseaza pe o farfurie sau un platou.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

22.04.2015, 09:16

mirela0911 1

22.04.2015, 09:46

Ce desert bun ai făcut!

Rocsi 1

22.04.2015, 20:34

Imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu branza si pere