Desert cu biscuiti, nuca si rahat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 2013 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti, numai ca pus in forme.

 

INGREDIENTE

  • 100g biscuiti;
  • 100g rahat;
  • 100g nuca macinata;
  • 100ml lapte;
  • doua linguri zahar;
  • o lingura cacao;
  • o lingurita esenta de rom;
  • 40g unt.
  • In plus: forme de silicon rotunde + folie sau pungi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti, nuca si rahat:

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron.


Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai usor. Se aseaza in ele nuca macinata, iar restul de nuca se pune peste biscuiti si rahat.


Intr-un ibric se pun laptele, zaharul, cacaoa, esenta de rom si untul si se pun la foc pana dau in clocote, amestecandu-se pana cand se omogenizeaza. Dupa aceea, continutul ibricului se toarna in castronul cu biscuiti. Se amesteca totul, apoi se umplu formele de silicon si se infasoara pungutele la capat.


Se baga desertul la frigider pentru cateva ore pana se incheaga.


Cand s-a inchegat, desertul se scoate din forme si se aseaza pe o farfurie sau un platou.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

22.04.2015, 09:16

mirela0911 1

22.04.2015, 09:46

Ce desert bun ai făcut!

Rocsi 1

22.04.2015, 20:34

Imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu visine (fara zahar)