Desert cu ciocolata si lapte condensat

de iuliana_florentina in Dulciuri, 17 Mar 2015 | 6616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g lapte condensat indulcit
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuci
  • un praf de sare
  • o lingurita extract sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata si lapte condensat:

Prima data tocam marunt ciocolata. Intr-o craticioara la foc mic punem laptele condensat, ciocolata tocata, un praf de sare si amestecam continuu pana se omgenizeaza bine compozitia si ciocolata este complet topita.

Stingeti focul si adaugati vanilia si nucile tocate. Pentru un plus de gust le puteti rumeni separat intr-o tigaie antiaderenta.

Transferati desertul in forme de silicon sau intr-o forma acoperita cu folie alimentara si lasati o ora la rcece.

 Serviti desertul cu ciocolata si lapte condensat taiat bucati si cu mare pofta. Este un deliciu si n-a rezistat prea mult la noi.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

* Nucile pot fi inlocuite cu alune de padure, migdale, caju, fructe uscate …

2

*Iar vanilia cu rom ,coaja de portocala sau chiar apa de trandafiri 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Sim0na 1

18.03.2015, 11:15

Cat de bune cred ca sunt...

Bya Ralu 1

19.03.2015, 05:53

ce bine arata

iuliana_florentina 1

19.03.2015, 14:18

Crezi bine,Simo!
Ralu,multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri