Cataif

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 1785 vizualizari

 

Am căutat în toată Constanța ce-i drept blat din acela pentru cataif..și nici urmă de el..așa că l-am preparat până la urmă deși nu eram convinsă de gust. Însă acum nu mai am nicio îndoială! :d L-am făcut special pentru cumnățelul meu! M-am inspirat de aici : http://www.edithskitchen.ro/2009/07/cataif.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g fidea subțire ( am folosit Monte Banato)
  • 400 g zahăr
  • 600 ml apă
  • 50 g unt
  • 500 g frișcă lichidă
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • o esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am uns tava cu unt ( precizez că am folosit tava de la aragaz), după care am așezat fideaua în strat subțire pe toată suprafața tăvii. Dăm la cuptorul preîncălzit la foc potrivit până se rumenește ușor ( cam 12-15 minute ).


Între timp facem siropul din apă, zahărul, esența și zahărul vanilat. Scoatem tava de la cuptor și turnăm siropul uniform deasupra. Mai dăm tava la cuptor pentru circa 15-20 minute până ce siropul este absorbit de fidea. După ce este gata scoatem tava din cuptor și acoperim cu hârtie de copt pentru a nu se întări și o lăsăm să se răcească.


Între timp batem frișca. După, într-o tavă am pus o parte din fideluță peste care am așezat frișca, iar un strat de fideluță, frișcă și restul de fidea care a mai rămas.

 

TIPS-URI

1

se lasă la frigider o oră, două pentru a se absorbi siropul mai bine

2

puteți rupe fideluța în jumătate înainte de a le însiropa dacă le vreți mai mici ( noi avem dinți și le-am lăsat așa lungi :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

deyutzky 1

30.03.2012, 00:16

n-am mancat niciodata...insa pare bun

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 12:42

salivez deja

Sim0na 1

30.03.2012, 20:50

N-am facut si n-am mancat niciodata! Arata delicios.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kataif