Cornulete cu rahat

de diaconta in Dulciuri, 22 Sep 2016 | 2519 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”
Adică mă răsfăţ tot eu :)))Cine zice că,într-o zi răcoroasă de toamnă,nu poţi să răsfeţi persoana iubită cu nişte cornuleţe fragede,alături de o cană de ceai aromat,în timp ce în încăpere  se simte încă mirosul de vanilie.
Cred că oricine poate fi cucerit de nişte cornuleţe fragede şi aromate.
Se prepară foarte uşor şi nu sunt pretenţioase.Se păstrează foarte bine timp de câteva zile,dar asta doar dacă nu faceţi doar o singură porţie.
 
Reţeta am găsit-o pe blogul Teo bucatar şi mi-a plăcut pentru că este o reţetă foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g smântâna 30% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare
  • 250 g rahat
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Am mixat untul moale cu zaharul pudra si vanilia, apoi am adaugat oul.


Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am pus si smântâna.


Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.


Am amestecat cu o lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si am framântat pâna ce am obtinut un aluat elastic, care se întinde cu usurinta.


Am rulat aluatul, l-am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider cam o ora.


Am împartit aluatul în 3 parti.Am întins fiecare parte sub forma de cerc ,pe care apoi l-am taiat în 12 parti. Am pus rahat pe fiecare bucata si apoi am rulat începând de la partea mai lata.


Am asezat cornuletele în tava pe care am pus hârtie de copt.


Se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.


Dupa ce s-au racorit putin,se pudreaza cu zahar.


Aceste cornulete sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine mai mult timp.


Se poate folosi si altfel de umplutura,dupa preferintele fiecaruia.



S-aveti pofta!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

simona72 1

24.09.2016, 14:06

Si tu, Brutus!

mihaelar63 1

29.09.2016, 14:31

Preferatele mele
P.S -Ancuta le-a trimis

diaconta 1

29.09.2016, 23:10

Mihaela,da da,Ancuta trimite peste tot )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat asortat (fara untura!!!)