Cornulete cu rahat

de diaconta in Dulciuri, 22 Sep 2016 | 8292 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”
Adică mă răsfăţ tot eu :)))Cine zice că,într-o zi răcoroasă de toamnă,nu poţi să răsfeţi persoana iubită cu nişte cornuleţe fragede,alături de o cană de ceai aromat,în timp ce în încăpere  se simte încă mirosul de vanilie.
Cred că oricine poate fi cucerit de nişte cornuleţe fragede şi aromate.
Se prepară foarte uşor şi nu sunt pretenţioase.Se păstrează foarte bine timp de câteva zile,dar asta doar dacă nu faceţi doar o singură porţie.
 
Reţeta am găsit-o pe blogul Teo bucatar şi mi-a plăcut pentru că este o reţetă foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g smântâna 30% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare
  • 250 g rahat
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Am mixat untul moale cu zaharul pudra  si vanilia, apoi am adaugat oul.

Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am  pus si smântâna.

Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Am amestecat cu o lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si am framântat pâna ce am obtinut un aluat elastic, care se întinde cu usurinta.

Am rulat aluatul, l-am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider cam o ora.

Am împartit aluatul în 3 parti.Am întins fiecare parte sub forma de cerc ,pe care apoi l-am taiat în 12 parti. Am pus rahat pe fiecare bucata si apoi am rulat începând de la partea mai lata.

Am asezat cornuletele în tava pe care am pus hârtie de copt.

Se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racorit putin,se pudreaza cu zahar.

Aceste cornulete sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine mai mult timp.

Se poate folosi si altfel de umplutura,dupa preferintele fiecaruia.

 

S-aveti pofta!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

simona72 1

24.09.2016, 14:06

Si tu, Brutus!

mihaelar63 1

29.09.2016, 14:31

Preferatele mele
P.S -Ancuta le-a trimis

diaconta 1

29.09.2016, 23:10

Mihaela,da da,Ancuta trimite peste tot )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat