Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Mar 2017 | 5491 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 gr zahar
  • cca 600 ml apa calduta
  • 125 gr margarina Rama
  • cca 1 kg faina alba
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni:

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida.

Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta.

Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana isi tripleaza volumul, in loc ferit de curenti.

Nuca o macinam, apoi o amestecam cu dulceata de capsuni.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Desprindem bucati din aluat de marimea unui mar, intindem fiecare parte de aluat cu facaletul, apoi impartim aluatul in 8 triunghiuri.

La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de dulceata cu nuca, rulam apoi cornuletele de la baza inspre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem folosind functia de coacere cu ventilatie pana se umfla si capata culoare aurie.

Le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dupa racire, eu asez cornuletele in cutie metalica, asa incat vor ramane moi si pufoase pana a doua sau a treia zi, chiar daca sunt de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu ciocolata si nuci