Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Mar 2017 | 876 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 gr zahar
  • cca 600 ml apa calduta
  • 125 gr margarina Rama
  • cca 1 kg faina alba
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni:

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida.


Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta.


Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana isi tripleaza volumul, in loc ferit de curenti.


Nuca o macinam, apoi o amestecam cu dulceata de capsuni.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Desprindem bucati din aluat de marimea unui mar, intindem fiecare parte de aluat cu facaletul, apoi impartim aluatul in 8 triunghiuri.


La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de dulceata cu nuca, rulam apoi cornuletele de la baza inspre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Le coacem folosind functia de coacere cu ventilatie pana se umfla si capata culoare aurie.


Le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar si servim.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

dupa racire, eu asez cornuletele in cutie metalica, asa incat vor ramane moi si pufoase pana a doua sau a treia zi, chiar daca sunt de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

27.03.2017, 12:37

Delicioase!

Gherca Daniela 1

27.03.2017, 16:07

bune!

dantes 1

28.03.2017, 17:53

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase