Desert prajitura cu prune

de katty in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 4633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1:
  • 100 gr unt,
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
  • BLAT 2:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • 350 gr prune coapte
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Pregatim mai intai blatul 1.

Mixam bine  untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il intindem cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Intre timp spalam prunele, le scoate samburii si le taiem in sferturi, apoi pregatim blatul 2.

Separam ouale. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani mai groase. Adaugam galbenuurile, mixam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o lingura pana incotporam faina. Scoatem blatul1 din cuptor, asezam deasupra prunele, apoi intindem blatul 2. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand blatul de deasupra se rumeneste usor. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.Inainte de servire presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză dulce și caise