Desert cu iaurt şi mure

de diaconta in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 3183 vizualizari

 

Un desert nu prea sofisticat,pe care ar fi trebuit să-l fac săptămâna trecută pentru sora mea,dar cum am fost total lipsită de inspiraţie,mai bine l-am făcut acum.Noroc că e înţelegătoare şi a acceptat doar urările fără tort de ziua ei.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet piscoturi
  • Biscuiti glazurati cu ciocolata
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 300 ml iaurt 10% grasime
  • 200 ml frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 gr mure+ 4 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Sirop de fructe
  • Ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu iaurt şi mure:

Frisca se mixeaza si se pune la frigider.


Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.


Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul).


Punem amestecaul sa fiarba cateva clocote,apoi trecem prin sita sa scoatem semintele.


Lasam amestecul sa se raceasca.


Mixam mascarponele cu zaharul pudra.


Incalzim putin iaurtul doar cat sa-l putem amesteca cu gelatina.


Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi.Punem jumatate gelatina in piureul de mure si jumatate in iaurt.


Cand iaurtul s-a racit se amesteca cu crema mascarpone.


In jumatate compozitia punem piureul de mure.


Impartim si frisca si o încorporam în cele doua creme.


Punem cremele la frigider pana prind consistenta.


Pe un platou punem inelul formai detasabile.


Insiropam piscoturile si asezam un strat pe platou.Deasupra sfarâmam biscuiti glazurati cu ciocolata.


Deasupra alternam cele doua creme pentru un efect de „zebra”.


Lasam la frigider pana a doua zi.


Deasupra am pus un strat de biscuiti si ciocolata.


Un desert foarte lejer si aromat.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu iaurt şi mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Ligia Bxl 1

07.01.2014, 20:03

ce bunatate am gasit eu aici

Lia_ 1

07.01.2014, 20:13

favorite noroc ca am vazut comentariu de la Ligia

diaconta 1

07.01.2014, 21:10

O daaaaa ,multumesc fetelor,chiar mi-am adus si eu aminte cat de bun a fost

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare