Desert cu iaurt şi mure

de diaconta in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 2359 vizualizari

 

Un desert nu prea sofisticat,pe care ar fi trebuit să-l fac săptămâna trecută pentru sora mea,dar cum am fost total lipsită de inspiraţie,mai bine l-am făcut acum.Noroc că e înţelegătoare şi a acceptat doar urările fără tort de ziua ei.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet piscoturi
  • Biscuiti glazurati cu ciocolata
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 300 ml iaurt 10% grasime
  • 200 ml frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 gr mure+ 4 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Sirop de fructe
  • Ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu iaurt şi mure:

Frisca se mixeaza si se pune la frigider.


Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.


Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul).


Punem amestecaul sa fiarba cateva clocote,apoi trecem prin sita sa scoatem semintele.


Lasam amestecul sa se raceasca.


Mixam mascarponele cu zaharul pudra.


Incalzim putin iaurtul doar cat sa-l putem amesteca cu gelatina.


Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi.Punem jumatate gelatina in piureul de mure si jumatate in iaurt.


Cand iaurtul s-a racit se amesteca cu crema mascarpone.


In jumatate compozitia punem piureul de mure.


Impartim si frisca si o încorporam în cele doua creme.


Punem cremele la frigider pana prind consistenta.


Pe un platou punem inelul formai detasabile.


Insiropam piscoturile si asezam un strat pe platou.Deasupra sfarâmam biscuiti glazurati cu ciocolata.


Deasupra alternam cele doua creme pentru un efect de „zebra”.


Lasam la frigider pana a doua zi.


Deasupra am pus un strat de biscuiti si ciocolata.


Un desert foarte lejer si aromat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu iaurt şi mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Ligia Bxl 1

07.01.2014, 20:03

ce bunatate am gasit eu aici

Lia_ 1

07.01.2014, 20:13

favorite noroc ca am vazut comentariu de la Ligia

diaconta 1

07.01.2014, 21:10

O daaaaa ,multumesc fetelor,chiar mi-am adus si eu aminte cat de bun a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)